Zuid-Tiroolse chocolade martini met Walcher tartuffetto - Branding Trends

Zuid-Tiroolse chocolade martini met Walcher tartuffetto

Geschreven door: Jody van Ongewoonlekker.nl

Om iedereen gelijk maar even jaloers te maken: ik mag over 3 weken op perstrip naar Zuid-Tirol! ? Heel stom allemaal… ? Toevallig kwam ik van de week de mensen van BrandingsTrends tegen op een drankenbeurs in Houten, met een hele tafel vol met Zuid-Tiroolse likeurtjes, amaretto en gin! Kijk, daar kan ik natuurlijk geen nee tegen zeggen… Alles in het kader van voorwerk toch? ?

Destilleria Walcher Zuid-Tirol

Destilleria Walcher is een familie destilleerderij in Noord- Italië. Walcher destilleert volgens traditionele methoden verschillende dranken waaronder gin, een eierlikeur, amaretto, fruitdistillaten (eau-de-vie’s), limoncello en vodka. Genoeg om uit te kiezen dus! Ik maakte met de chocoladelikeur een lekkere martini (met nog meer chocolade). De likeur zelf is best wel dik, dus zou deze ook heel goed kunnen gebruiken als saus over een lekker ijsje of als vulling (een beetje opgeklopte slagroom mengen met een lepeltje tartuffetto) voor bijvoorbeeld soesjes.

Zuid-Tiroolse chocolade martini met Walcher tartuffetto

Benodigdheden voor 1 serving:

Garnering:

Bereidingswijze:

Schep een beetje cacaopoeder op een schoteltje en doe een beetje wodka in een ander schoteltje. Draai de rand van een martiniglas door de wodka en daarna door het cacaopoeder. Giet de overgebleven wodka in een maatbekertje en vul aan tot 30 ml.

Doe de wodka samen met de Walcher tartuffetto, de melk, het cacaopoeder (gewoon die van het schoteltje gebruiken) met een grote hand ijsblokjes in een shaker en shake even goed.

Giet de Zuid-Tiroolse chocolade martini met Walcher Tartuffetto in het glas en geniet!

Bron: http://ongewoonlekker.com/zuid-tiroolse-chocolade-martini-met-walcher-tartuffetto/