3 X lekkerste Spritz (inclusief een non alcohol variant) - Branding Trends

3 X lekkerste Spritz (inclusief een non alcohol variant)

Waarom zijn Spritzers in 2023 zo populair? Ieder jaar barst de strijd los om de titel: “ hét zomerdrankje” van het jaar te bemachtigen. Maar waaraan moet dé ultieme zomerdrank voldoen? Het moet de zin in de zomer aanwakkeren. Maar ook makkelijk te maken zijn, verfrissen en vooral niet te veel alcohol bevatten. Spritzers sluiten naadloos aan de op al deze vereisten! 

Populair

Spritz is bij velen bekend vanwege het Oranje gekleurde aperitief uit Venetië. In Italië zie je de oranje Spritz ook wel Veneziano genoemd overal waar je kijkt.

Inmiddels is Spritz meer dan alleen een drankje. Spritz staat symbool een moment van samenzijn met familie en voor voorafgaand aan het diner. Hierbij worden kleine hapjes genuttigd en Spritzers gedronken.

Ontstaan Veneziano Spritz

De Spritz categorie bestaat uit meerdere dranken waarbij een likeur of digestief wordt verdund met prosecco en of sodawater. Dit is heerlijk in de zomer, lekker licht, fris, lichtzoet en heeft soms heeft een spritz een klein bittertje. De basisdrank wordt verdund waardoor het alcoholpercentage van de cocktail laag is. Hierdoor sluit de Spritz naadloos aan op de trend No & Low alcohol. Ben jij benieuwd hoe je de lekkerste non alcoholische biologische Veneziano Spritz maakt? Het recept staat op onder aan de productpagina van de Bio Veneziano Organic Spritz analcolico.

Kennen jullie Hugo nog?

Hugo l’originale, in 2011 begon de Hugo Spritzer aan zijn opmars en vandaag de dag laat Hugo de harten van vele dames nog steeds sneller kloppen. Hugo was destijds onbekend en onbemind, maar inmiddels heeft hij een vaste plek in de schappen en op de menukaart verdiend.

Dirk Vanhorenbeeck Vinoloog van het jaar 2013 & 2014, kiest voor Hugo l’ originale by ZADI: “de Hugo van ZADI is de originele en wat mij betreft de lekkerste. De wijnmakers hebben gekozen voor hoogwaardige ingrediënten zoals spumante. Dat verschil proef je!” 

Nieuw jasje

De prijzen van talloze dranken, verpakkingsmaterialen en glaswerk zijn enorm gestegen. Om de prijs te drukken heeft Hugo zijn mooie witte jasje uitgedaan. Aan de receptuur is vanzelfsprekend niet gesleuteld en je krijgt nog steeds de vertrouwde smaak, fris zoet en niet te sterk en bevat 100% natuurlijke ingrediënten. Geen e-nummers, smaakversterker of toevoegingen. Hugo, zoals een échte Hugo hoort te smaken!

Nieuwkomer op de spritz-markt is de Limoncello Spritz. 

Deze variant wint steeds meer terrein. De Veneziano is niet bij iedereen geliefd vanwege de bittere smaak en de Hugo wordt door sommige betiteld als te zoet vanwege het vleugje vlierbloesemsiroop. De Limoncello Spritz is juist fris en de citrussmaak overheerst, waardoor deze smaak het gat in de categorie spritzer tussen bitter en zoet opvult!

Wacher brengt échte Italiaanse smaak naar Nederland

Familie destilleerderij Walcher uit Zuid- Tirol gebruikt waar dit kan biologische ingrediënten uit Italië en doet dit met veel respect voor de natuur. Niet alleen vanwege het duurzame aspect, maar vooral omdat dit veel lekkerder smaakt.

Nu introduceert Walcher een bijzonder fijne low- alcohol Fiore de Limone. Biologische limoncello likeur met slechts 14.9% alcohol. Verwen jezelf voortaan met een uitzonderlijke smaakbeleving bij het drinken van een Limoncello spritz. Gemaakt van de allerbeste citroenen uit Sicilië. Walcher gebruikt enkel hoogwaardige ingrediënten, kwaliteit die je proeft tot op de laatste druppel. Cin cin!