Walcher Archieven - Branding Trends
 • Birra Anima in het kort

  Ontstaan vanuit het  geloof in kwaliteit, gemaakt met passie, een ‘ speciaal’ bier geproduceerd met het beste van het beste van de Italiaanse bodem.

  Gemaakt met de top-kwaliteit ingrediënten, !00% Italiaans en enkel natuurlijke ingrediënten: water, gerstemout, hop en gist!

  Water- THE GENIUS

  Water is life, it’s everywhere, solid, liquid and sparkling,its brilliant intricacy never fails to surprise.

  Gerstemout- THE GENEROUS ONE

  Son of the seasons, an emblem of perfection, malt is a generous gift of the land and we will never be grateful enough.

  Elke dag besteedt de ontwikkelaar van Birra Anima  zijn energie aan het produceren van een bier van de allerhoogste kwaliteit. Hij is vastbesloten om constant te zoeken het doorontwikkelen van de kwaliteit. Enkel het lessen van dorst volstaat niet, maar bier dat bedoelt is om momenten van echt gastronomisch genot te creëren.

  Hop- THE WISE ONE

  Stubborn, proud and loyal complete with an ancient wisdom, integrates without exceeding – a true gentleman.

  Gist- THE ARTIST

  The true artist – yeast is like all artists it has to be looked after and indulged. Taking care of its needs is law to us.

  Birra Anastasia

  ANASTASIA is een Blond zacht bier met een alcohol percentage van 4,9%.

   

  Birra Cleopatra

  CLEOPATRA is een blond bier met een alcoholpercentage van 5,2%.

   

  Birra Leonardo

  LEONARDO is een blond dubbel malt bier met een alcoholpercentage van 6,7%.

   

  Birra Newton

  NEWTON Dubbel malt bier: heerlijk, amberkleurig, dorstlessend en een alcoholpercentage van 6,7%.

   

 • CATH Cocktail at home in het kort

 • Valsangiacomo in het kort

  Familie Vasangiacomo is al wijnmaker sinds 1831. De combinatie van de juiste ingrediënten, juiste technologie en met bijna 200 jaar ervaring, vormen de basis voor een subliem assortiment.

  Valsangiacomo produceert een breed scala aan wijnen onder de DOP Valencia en DOP Utiel – Requena, met inheemse druivensoorten, gecertificeerde rassenwijnen en biologische wijnen.

  In ons assortiment tref je enkele producten gemaakt door Familie Vasangiacomo, waarondereen heerlijk aperitief Aigua de València en wijnen afkomstig uit project: Bobal de San Juan, Malvasia de Sant Jaume en een fantastische biologische CAVA uit de Valle de Sant Jaume.

  Aigua de València is gemaakt van een frisse witte wijn, de sappigste sinaasappels, citrusvruchten en uiteraard kunnen de heerlijk verfijnde bubbels bij een écht aperitief niet ontbreken.

  Bobal de San Juan- Het unieke Bobal project waarbij de wijnen fermenteren op een traditionele & duurzame wijze zoals dit 100 jaar geleden ook gebeurde in cementen tanks.

  Graag vertellen wij je meer over de producten van Bodega Valsangiacomo. Klik hieronder het de producten voor specifieke informatie over de afzonderlijke producten.

  Aigua de València

  Aigua de València is dé ultieme mooi-weer cocktail. Ready-to-serve en met slechts 8,5% valt hij ook nog eens in de populaire categorie No & Low alcohol.

  Un Abrazo Perfecto

  Un Abrazo Perfecto (“a perfect hug”) is het zusje van Aigua de València. Een nieuwe ready-to- drink wijncocktail verkrijgbaar in een hip blik van 25cl.

  Un Abrazo is gemaakt van een blend van Moscatel en Viura maar dan met slechts 5,5% alcohol.

   

  Aigua de València

  Aigua de València is gemaakt van een frisse witte wijn, de sappigste sinaasappels, citrusvruchten en uiteraard kunnen de heerlijk verfijnde bubbels bij een écht aperitief niet ontbreken.

  CAVA valle de sanjaime

  Cava gemaakt van biologisch geteelde Macabeo en Chardonnay druiven. Deze biologische cava is licht geel van kleur met groenachtige tint, helder, met fijne en aanhoudende bubbel. Het vult het glas met een intens boeket van peer en appel, met tonen van limoen en witte bloesems.

  Amaretto sour

  Ingredienten

  • 60 ml amaretto (amandelikeur) 30 ml citroensap
  • 5 ml suikersiroop*
  • 1 dash Angostura bitters*
  • 1 ei
  • om te garneren: sinaasappelzest
  • ook nodig: ijsblokjes

  Amaretto sour Bereidingswijze

  Schenk de amaretto, het citroensap, de suiker- siroop en Angostura bitter in een cocktail- shaker. Splits het ei boven een kommetje. Je hebt alleen het eiwit nodig. Splits een nieuw ei als er per ongeluk eigeel bij het eiwit komt.

  Doe het eiwit bij de overige ingrediënten in de beker van de cocktailshaker. Doe de andere helft er op. Dry shake – dat wil zeggen zonder ijsblokjes, zodat het eiwit in schuim verandert. Open de cocktailshaker, vul ’m met ijsblokjes en shake nog een keer. Vul een rocksglas met ijsblokjes. Strain de cocktail in het glas. Garneer met sinaasappelzest.

  * Suikersiroop: breng 100 g suiker en 100 ml water aan de kook, en laat op zacht vuur borrelen tot de suiker helemaal is opgelost. Laat afkoelen.

  * Angostura bitters koop je bij gesorteerde slijters.

  Bereiden 5-10 min.

  Bron: delicious magazine, RECEPTEN EN BEREIDING TESS POSTHUMUS FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS PRODUCTIE MERIJN TOL

 • Walcher in het kort

  La historia

  Sinds de 12e eeuw was er aan de “Strada di vino”een boerderij gevestigd, de Turmbachhof genaamd. Al negen generaties beheert hier de familie Walcher fruit,- wijngaarden en de distilleerderij. Alfons Walcher legde halverwege de vorige eeuw de hoekstenen voor de start van commerciële productie van o.a. grappa en typisch Italiaanse likeuren.  In 1966 werd de eerste ketel in de kelder van de boerderij geplaatst. Met behulp van de aloude waterbad-destillatieproces, begon Alfons Walcher grappa en verschillende spirits te ontwikkelen van lokaal gecultiveerde druiven als de Chardonnay en de Pinot Noire. De inzet van Alfons Walcher en zijn zonen in de fruitteelt en op het gebied van distillatie getuigt van een diepgewortelde passie in de familie.

  Filosofie

  Distilleria Walcher is een familie destilleerderij in Appiano, Noord- Italië. Walcher distilleert volgens traditionele methoden bijzondere dranken. De verassende smaken van Walcher kiest voor topkwaliteit ingrediënten en werkt het liefst met pure producten: kwaliteit die u proeft tot de laatste druppel!

  Regionale Authenticiteit,Traditie, Duurzaam dé drie pijlers van Walcher.

  Authenticiteit

  Zuid- Tirol is een leider in smaak. De vruchten uit deze regio worden uitsluitend gekweekt volgens strikte of biologische normen. Het speciale waterbad-destillatieproces is een garantie voor de beste smaak.

  Traditie

  Al generaties lang distilleert de familie Walcher op ambachtelijke wijze topkwaliteit-producten. Het was niet altijd makkelijk om een brug te slaan tussen de familietradities en nieuwe vooruitstrevende ideeën. Walcher slaagde hierin met een innovatieve distillatietechnologie gekoppeld aan het duurzaam en ecologische bedrijfsbeleid.

  Duurzaam

  Gebruikmakend van de beste ingrediënten uit de natuur. Bij voorkeur worden lokale biologische producten gebruikt, maar als het nodig is reist familie Walcher naar de andere kant van de wereld op zoek naar de perfecte ingrediënten.

  Walcher streeft naar duurzaamheid in alle processen – ecologische landbouw, waterbaddistillatie en milieuvriendelijke productie. Dit resulteert in de hoogste graad voor smaak, kwaliteit en sublieme voedselveiligheid, zodat u kunt genieten van de ongerepte natuur van Zuid-Tirol in geconcentreerde vorm.

  Walcher: “Ons respect voor het milieu onderstreept ons grote gevoel van verantwoordelijkheid. Onze producten zijn afkomstig van Moeder Natuur. Daarom zijn al onze inspanningen gericht op de natuur – met fruit van ecologische en biologische landbouwgronden en milieuvriendelijke veilige distillatie methoden. Dit resulteert in producten die u met een gerust geweten kan nuttigen”.

  Producten

  Walcher probeert altijd eerst een nieuw product te ontwikkelen gebruik makend van biologische ingrediënten. Het is belangrijk om te benadrukken dat Walcher niet perse biologisch wil produceren, maar dat de kwaliteit hierin een beslissende factor is. Indien het beter is voor het eindproduct om van de biologische ingrediënten af te wijken verkiest Walcher de beste kwaliteit bovenal. Walcher wil graag biologisch verantwoord nieuwe producten ontwikkelen maar niet ten koste van het eindresultaat.

  Walcher gebruikt bij voorkeur grondstoffen uit de directe omgeving van de distilleerderij.

  Het belangrijkste doel tijdens het productieproces is het beschermen en behouden van de smaken van de gebruikte vruchten. Distillatie in koperen ketels is een uitdaging, het vereist het exclusief gebruik van topkwaliteit grondstoffen, zonder dat dit effect mag hebben op de natuurlijke smaak. Het distillaat moet de natuurlijke en smaakvolle eigenschappen van de vruchten bevatten.

  Awards

  Familie Walcher heeft de afgelopen jaren diverse mooie awards in de wacht weten te slepen. Waaronder de Boom Award voor de biologische amaretto. Met de La vita e bella gin hebben zij een outstanding Silver award gewonnen met de IWSC International Wine, Spirit competition. 

  Rondleidingen in de familiedestilleerderij

  Iedere zaterdag om 17.00 uur wordt bij de distilleerderij een rondleiding georganiseerd. Distillatie master Matthias Walcher deelt hier graag alle familiegeheimen van de fruitselectie, fermentatie, volkomen transparant, eerlijk en vooral ook een verduidelijking van de duurzame/sustainablewerkwijze. Fantastisch om zelf te beoordelen en te ervaren.

  Branding trends presenteert dan met trots de producten van destilleerderij Walcher.

  Dé overheerlijke winterwarmers: Bombardino, Tartuffetto, en Noisetto! Deze smaakvolle likeuren zijn in 0.7 liter en 0.2 liter verkrijgbaar. De 0.2 liter wordt tevens in een mooie geschenkverpakking geleverd.

  Walcher onderscheidt zich daarnaast met een uitgebreid assortiment topkwaliteit biologische dranken en likeuren.

  BombardinoNoisettoTartuffetto & Nusseler

  BIOLOGISCH: Amaretto- Amore Eterno- Anima dell’ arancia, Arancello, Apricot Liquore, Bitter 25- Caffé 100% arabica- Elderflower- Edelweiss- Fernet- Forest Fruit Liquore- Gin Biostilla- Gin la Vita è Bella- Grappa-Herbs Bitter “TYROLENSIS”- Limoncello – Rondo Aperitivo Italiano- Rum- Sambuca- Veneziano Spritz- Vermouth- Biostilla Vodka- Waldhimbeergeist.

  GRAPPA: Grappa con miele- Grappa d’ oro- Grappa goldmuskateller riserva- Grappa lagrein- Grappa prosecco riserva- Grappa tyrolensis- Grappa gewürztraminer riservia- Grappa lagrein riserva- Grappagnac

  Grappa XO l’or de noir

  Hét meesterwerk: grappa l’or de noir. Na distillatie en meer dan 88 maanden rijping in barriques is deze grappa elegant, delicaat, expressief met rijpe tonen van gedroogd fruit, honing en kruiden.

  Hot spritz punch bio

  Maak nu kennis met de nieuwste telg van Familie distilleerderij Walcher: Hot SPRITZ punch. Bevanda sprituosa, gemaakt op basis van witte wijn, met een vleugje appel en de kenmerkende smaak van de bloedsinaasappel.

  GLÜX bio- punch met gin

  GLÜX bio- is een punch gemaakt op basis van een Zuid- Tirools gin- distillaat. Heerlijk voor warme momenten op koude dagen een perfect winters alternatief voor de ginlovers!

  Cappuccino likeur

  De heerlijke CAPPUCCINO likeur van distilleria Walcher is gemaakt met FAIRTRADE BIO COFFEE. Hij heeft een natuurlijke, pure en romige smaak.

  Bloody orange

  Ingredienten

  • 10ml Anima dell' arancia
  • 70ml mousserende wijn
  • 40ml vers sinaasappelsap
  • sinaasappelschil voor de garnering

  Bloody orange Bereidingswijze

  Meng alle ingrediënten in een tumblerglas. Garneer met een sinaasappelschil, salute!

  Piña Colada met biologische rum

  Ingredienten

  • 60 ml vers ananassap
  • 60 ml Bio Rum Amber Selection Walcher
  • 45 ml kokosroom
  • Ijs

  Piña Colada met biologische rum Bereidingswijze

  1. Giet alle ingrediënten in een shaker.
  2. Vul de shaker met ijsblokjes en shake enkele minuten stevig.
  3. Vul een longdrinkglas met crushed ijs.
  4. Strain de cocktail in het glas.
  5. Garneer het glas met een stukje ananas of het ananasblad.

  Salute!

  Cocktail Martini

  Ingredienten

  • 6cl gin la vita é bella
  • 1 cl dry vermouth Mezzanotte
  • 1 groene olijf
  • 1 citroen
  • ijsblokjes

  Cocktail Martini Bereidingswijze

  Giet de gin en de droge vermout met de ijsblokjes in een mengglas of cocktailshaker. Roer de ingrediënten ongeveer 30 seconden met een barspoon goed door. Frappeer* een martiniglas tot het het koud is. Giet de ingrediënten in het goed gekoelde cocktailglas en besprenkel met citroenzest. Ter garnering rijg je een paar olijven een een cocktailprikker en serveer. Salute!

  *Frappeer = ijsklontjes in het glas rond laten draaien tot het koud is.

  Nusshopper cocktail met walnootlikeur

  Ingredienten

  • 4 cl Nusseler van distilleria Walcher
  • 2 cl creme de cacao wit
  • 4-6 cl room

  Nusshopper cocktail met walnootlikeur Bereidingswijze

  Voor de bereiding heb je een shaker-tin nodig.
  Giet alle ingrediënten in een shaker-tin. Shaken maar in de shaker-tin met ijsblokjes en serveer het in een mooi cocktailglas.
  Salute!
 • Zadi in het kort

  Zadi, werd oorspronkelijk opgericht met als enige doel het creëren van een hoogwaardige, kant-en-klare mix van het aperitief dat bekend staat als Hugo. Het resultaat was de ‘Hugo l’originale’.

  Wijnmaker Stefan Zanottitti en barman Thomas Divina kwamen ooit op het idee om de populaire Italiaanse Hugo-cocktail als pre-mix op de markt te brengen, zodat de smaak en kwaliteit van de cocktail zowel thuis als in de horeca altijd constant is.

  Zanotti en Divina bleken ware trendsetters en hebben met hun Hugo l’originale een gat in de markt gevonden. Sinds de introductie zijn er door verschillende merken Hugo-cocktails als pre-mix uitgebracht.

  Hugo l’originale by ZADI Drinks, geproduceerd en gebotteld in Bolzano, is de allereerste en enige échte Hugo in Nederland.

  Hugo l’originale wordt  gemaakt van 100% natuurlijke ingredienti. Daardoor vind je geen E-nummers in de vorm van conserveringsmiddelen en kunstmatige smaak- en kleurstoffen op het etiket. Voor de productie van deze wijncocktails worden enkel producten van topkwaliteit gebruikt. Zo bevatten ze – in tegenstelling tot veel andere pre-mixen – spumante, het paradepaardje onder de mousserende wijnen. Deze Italiaanse wijncocktail heeft daarnaast een lekker laag alcoholpercentage van 5,9%.

  Naast Hugo l’ originale produceert Zadi nog een klassieke spumante: Gran cuvée en een siroop genaamd Dodo. Dodo is een siroop op basis van mandarijn, citroen, gember, chilipeper en basilicum en wordt gebruikt als smaakmaker in cocktails. Benieuwd naar de producten van ZADI drinks?

  Hugo l’originale 75cl.

  Hugo is een heerlijk Italiaans aperitief gemaakt van een Italiaanse Spumante, vlierbloesemsiroop, munt, citroen en bruiswater.

  Hugo l’originale bevat bovendien geen kunstmatige kleurstoffen, smaakversterkers of e-nummers.

  Hugo l’originale 20cl.

  Perfect formaat flesje voor één glas heerlijke ijskoude Hugo l’ originale. Hugo is een heerlijk aperitief gemaakt van een Italiaanse mousserende wijn, vlierbloesemsiroop, munt, citroen en bruiswater.

   

  Grand Cuvée Spumante

  Voor deze Spumante Gran Cuvée worden de beste druiven uit de regio Veneto geselecteerd. Daarna wordt de Metodo Charmat toegepast om deze wijn om te vormen tot een Spumante Extra Dry met een sterk en persistent perlage.