Zadi Archieven - Branding Trends
  • Nimú in het kort

    Na meer dan 20 jaar actief in de sector van gastronomische producten is Nimú in de zomer van 2014 enthousiast begonnen met hun nieuwe project,  oftewel het begin van een nieuw tijdperk in premium dranken. Werkzaam vanuit Barcelona, ​​dé kosmopolitische, avant-gardistische wereldstad, stelt Nimù in staat zich open te stellen voor de wereld om hun producten bekend te maken. Bij Nimú zijn ze vastbesloten om een ​​nieuwe kijk te krijgen op typisch Spaanse dranken, geïnspireerd door tijdloze cultuur en tradities. Gepassioneerd door het werk, zorgen ze bij Nimú nauwgezet voor de details van zowel het maken als het ontwerpen van hun producten om de waarden waarin ze geloven op alle niveaus over te dragen. Dit alles met als doel om bij consumenten het verlangen te wekken dat Nimú Sangría en Tinto de Verano deel uitmaken van de beste momenten.

    Tinto de Verano

    Zomerse Spaanse rode wijn met bubbels en een vleugje citroen.

    Tinto de Verano

    Zomerse Spaanse rode wijn met bubbels en een vleugje citroen.

    Witte sangría

    Nimú Sangría Blanca verrast je met zijn natuurlijke fruitextracten en de subtiele tonen van oranjebloesem, met nadruk op een verfrissende smaak van witte druiven.

    Witte sangría

    Nimú Sangría Blanca verrast je met zijn natuurlijke fruitextracten en de subtiele tonen van oranjebloesem, met nadruk op een verfrissende smaak van witte druiven.

  • Valsangiacomo in het kort

    Familie Vasangiacomo is al wijnmaker sinds 1831. De combinatie van de juiste ingrediënten, juiste technologie en met bijna 200 jaar ervaring, vormen de basis voor een subliem assortiment.

    Valsangiacomo produceert een breed scala aan wijnen onder de DOP Valencia en DOP Utiel – Requena, met inheemse druivensoorten, gecertificeerde rassenwijnen en biologische wijnen.

    Aigua de València is gemaakt van een frisse witte wijn, de sappigste sinaasappels, citrusvruchten en uiteraard kunnen de heerlijk verfijnde bubbels bij een écht aperitief niet ontbreken.

    Graag vertellen wij je meer over de producten van Bodega Valsangiacomo. Klik hieronder het de producten voor specifieke informatie over de afzonderlijke producten.

    Aigua de València

    Aigua de València is dé ultieme mooi-weer cocktail. Ready-to-serve en met slechts 8,5% valt hij ook nog eens in de populaire categorie No & Low alcohol.

    Aigua de València

    Aigua de València is gemaakt van een frisse witte wijn, de sappigste sinaasappels, citrusvruchten en uiteraard kunnen de heerlijk verfijnde bubbels bij een écht aperitief niet ontbreken.

    Amaretto sour

    Ingredienten

    • 60 ml amaretto (amandelikeur) 30 ml citroensap
    • 5 ml suikersiroop*
    • 1 dash Angostura bitters*
    • 1 ei
    • om te garneren: sinaasappelzest
    • ook nodig: ijsblokjes

    Amaretto sour Bereidingswijze

    Schenk de amaretto, het citroensap, de suiker- siroop en Angostura bitter in een cocktail- shaker. Splits het ei boven een kommetje. Je hebt alleen het eiwit nodig. Splits een nieuw ei als er per ongeluk eigeel bij het eiwit komt.

    Doe het eiwit bij de overige ingrediënten in de beker van de cocktailshaker. Doe de andere helft er op. Dry shake – dat wil zeggen zonder ijsblokjes, zodat het eiwit in schuim verandert. Open de cocktailshaker, vul ’m met ijsblokjes en shake nog een keer. Vul een rocksglas met ijsblokjes. Strain de cocktail in het glas. Garneer met sinaasappelzest.

    * Suikersiroop: breng 100 g suiker en 100 ml water aan de kook, en laat op zacht vuur borrelen tot de suiker helemaal is opgelost. Laat afkoelen.

    * Angostura bitters koop je bij gesorteerde slijters.

    Bereiden 5-10 min.

    Bron: delicious magazine, RECEPTEN EN BEREIDING TESS POSTHUMUS FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS PRODUCTIE MERIJN TOL

  • Walcher in het kort

    La historia

    Sinds de 12e eeuw was er aan de “Strada di vino”een boerderij gevestigd, de Turmbachhof genaamd. Al negen generaties beheert hier de familie Walcher fruit,- wijngaarden en de distilleerderij. Alfons Walcher legde halverwege de vorige eeuw de hoekstenen voor de start van commerciële productie van o.a. grappa en typisch Italiaanse likeuren.  In 1966 werd de eerste ketel in de kelder van de boerderij geplaatst. Met behulp van de aloude waterbad-destillatieproces, begon Alfons Walcher grappa en verschillende spirits te ontwikkelen van lokaal gecultiveerde druiven als de Chardonnay en de Pinot Noire. De inzet van Alfons Walcher en zijn zonen in de fruitteelt en op het gebied van distillatie getuigt van een diepgewortelde passie in de familie.

    Filosofie

    Distilleria Walcher is een familie destilleerderij in Appiano, Noord- Italië. Walcher distilleert volgens traditionele methoden bijzondere dranken. De verassende smaken van Walcher kiest voor topkwaliteit ingrediënten en werkt het liefst met pure producten: kwaliteit die u proeft tot de laatste druppel!

    Regionale Authenticiteit,Traditie, Duurzaam dé drie pijlers van Walcher.

    Authenticiteit

    Zuid- Tirol is een leider in smaak. De vruchten uit deze regio worden uitsluitend gekweekt volgens strikte of biologische normen. Het speciale waterbad-destillatieproces is een garantie voor de beste smaak.

    Traditie

    Al generaties lang distilleert de familie Walcher op ambachtelijke wijze topkwaliteit-producten. Het was niet altijd makkelijk om een brug te slaan tussen de familietradities en nieuwe vooruitstrevende ideeën. Walcher slaagde hierin met een innovatieve distillatietechnologie gekoppeld aan het duurzaam en ecologische bedrijfsbeleid.

    Duurzaam

    Gebruikmakend van de beste ingrediënten uit de natuur. Bij voorkeur worden lokale biologische producten gebruikt, maar als het nodig is reist familie Walcher naar de andere kant van de wereld op zoek naar de perfecte ingrediënten.

    Walcher streeft naar duurzaamheid in alle processen – ecologische landbouw, waterbaddistillatie en milieuvriendelijke productie. Dit resulteert in de hoogste graad voor smaak, kwaliteit en sublieme voedselveiligheid, zodat u kunt genieten van de ongerepte natuur van Zuid-Tirol in geconcentreerde vorm.

    Walcher: “Ons respect voor het milieu onderstreept ons grote gevoel van verantwoordelijkheid. Onze producten zijn afkomstig van Moeder Natuur. Daarom zijn al onze inspanningen gericht op de natuur – met fruit van ecologische en biologische landbouwgronden en milieuvriendelijke veilige distillatie methoden. Dit resulteert in producten die u met een gerust geweten kan nuttigen”.

    Producten

    Walcher probeert altijd eerst een nieuw product te ontwikkelen gebruik makend van biologische ingrediënten. Het is belangrijk om te benadrukken dat Walcher niet perse biologisch wil produceren, maar dat de kwaliteit hierin een beslissende factor is. Indien het beter is voor het eindproduct om van de biologische ingrediënten af te wijken verkiest Walcher de beste kwaliteit bovenal. Walcher wil graag biologisch verantwoord nieuwe producten ontwikkelen maar niet ten koste van het eindresultaat.

    Walcher gebruikt bij voorkeur grondstoffen uit de directe omgeving van de distilleerderij.

    Het belangrijkste doel tijdens het productieproces is het beschermen en behouden van de smaken van de gebruikte vruchten. Distillatie in koperen ketels is een uitdaging, het vereist het exclusief gebruik van topkwaliteit grondstoffen, zonder dat dit effect mag hebben op de natuurlijke smaak. Het distillaat moet de natuurlijke en smaakvolle eigenschappen van de vruchten bevatten.

    Awards

    Familie Walcher heeft de afgelopen jaren diverse mooie awards in de wacht weten te slepen. Waaronder de Boom Award voor de biologische amaretto. Met de La vita e bella gin hebben zij een outstanding Silver award gewonnen met de IWSC International Wine, Spirit competition. 

    Rondleidingen in de familiedestilleerderij

    Iedere zaterdag om 17.00 uur wordt bij de distilleerderij een rondleiding georganiseerd. Distillatie master Matthias Walcher deelt hier graag alle familiegeheimen van de fruitselectie, fermentatie, volkomen transparant, eerlijk en vooral ook een verduidelijking van de duurzame/sustainablewerkwijze. Fantastisch om zelf te beoordelen en te ervaren.

    Branding trends presenteert dan met trots de producten van destilleerderij Walcher.

    Dé overheerlijke winterwarmers: Bombardino, Tartuffetto, en Noisetto! Deze smaakvolle likeuren zijn in 0.7 liter en 0.2 liter verkrijgbaar. De 0.2 liter wordt tevens in een mooie geschenkverpakking geleverd.

    Walcher onderscheidt zich daarnaast met een uitgebreid assortiment topkwaliteit biologische dranken en likeuren.

    BombardinoNoisettoTartuffetto & Nusseler

    BIOLOGISCH: Amaretto- Amore Eterno- Anima dell’ arancia, Arancello, Apricot Liquore, Bitter 25- Caffé 100% arabica- Elderflower- Edelweiss- Fernet- Forest Fruit Liquore- Gin Biostilla- Gin la Vita è Bella- Grappa-Herbs Bitter “TYROLENSIS”- Limoncello – Rondo Aperitivo Italiano- Rum- Sambuca- Veneziano Spritz- Vermouth- Biostilla Vodka- Waldhimbeergeist.

    GRAPPA: Grappa con miele- Grappa d’ oro- Grappa goldmuskateller riserva- Grappa lagrein- Grappa prosecco riserva- Grappa tyrolensis- Grappa gewürztraminer riservia- Grappa lagrein riserva- Grappagnac

    Grappa XO l’or de noir

    Hét meesterwerk: grappa l’or de noir. Na distillatie en meer dan 88 maanden rijping in barriques is deze grappa elegant, delicaat, expressief met rijpe tonen van gedroogd fruit, honing en kruiden.

    Hot spritz punch bio

    Maak nu kennis met de nieuwste telg van Familie distilleerderij Walcher: Hot SPRITZ punch. Bevanda sprituosa, gemaakt op basis van witte wijn, met een vleugje appel en de kenmerkende smaak van de bloedsinaasappel.

    GLÜX bio- punch met gin

    GLÜX bio- is een punch gemaakt op basis van een Zuid- Tirools gin- distillaat. Heerlijk voor warme momenten op koude dagen een perfect winters alternatief voor de ginlovers!

    Cappuccino likeur

    De heerlijke CAPPUCCINO likeur van distilleria Walcher is gemaakt met FAIRTRADE BIO COFFEE. Hij heeft een natuurlijke, pure en romige smaak.

    Veneziano Spritz bio

    Ingredienten

    • 4 cl Veneziano Bio van Walcher
    • 9 cl Cava Bio van Valsangiacomo
    • Bruiswater
    • Schijfje Sinaasappel
    • Ijsblokjes

    Veneziano Spritz bio Bereidingswijze

    Was de sinaasappel in heet water en snijd in plakjes.
    Vul een wijnglas met ijsblokjes, voeg hieraan de Veneziano en de Cava toe. Top af met bruiswater.
    Garneer met een schijfje sinaasappel en een rietje.

    Bloody orange

    Ingredienten

    • 10ml Anima dell' arancia
    • 70ml mousserende wijn
    • 40ml vers sinaasappelsap
    • sinaasappelschil voor de garnering

    Bloody orange Bereidingswijze

    Meng alle ingrediënten in een tumblerglas. Garneer met een sinaasappelschil, salute!

    Piña Colada met biologische rum

    Ingredienten

    • 60 ml vers ananassap
    • 60 ml Bio Rum Amber Selection Walcher
    • 45 ml kokosroom
    • Ijs

    Piña Colada met biologische rum Bereidingswijze

    1. Giet alle ingrediënten in een shaker.
    2. Vul de shaker met ijsblokjes en shake enkele minuten stevig.
    3. Vul een longdrinkglas met crushed ijs.
    4. Strain de cocktail in het glas.
    5. Garneer het glas met een stukje ananas of het ananasblad.

    Salute!

    Cocktail Martini

    Ingredienten

    • 6cl gin la vita é bella
    • 1 cl dry vermouth Mezzanotte
    • 1 groene olijf
    • 1 citroen
    • ijsblokjes

    Cocktail Martini Bereidingswijze

    Giet de gin en de droge vermout met de ijsblokjes in een mengglas of cocktailshaker. Roer de ingrediënten ongeveer 30 seconden met een barspoon goed door. Frappeer* een martiniglas tot het het koud is. Giet de ingrediënten in het goed gekoelde cocktailglas en besprenkel met citroenzest. Ter garnering rijg je een paar olijven een een cocktailprikker en serveer. Salute!

    *Frappeer = ijsklontjes in het glas rond laten draaien tot het koud is.

  • Zadi in het kort

    Zadi, werd oorspronkelijk opgericht met als enige doel het creëren van een hoogwaardige, kant-en-klare mix van het aperitief dat bekend staat als Hugo. Het resultaat was de ‘Hugo l’originale’.

    Wijnmaker Stefan Zanottitti en barman Thomas Divina kwamen ooit op het idee om de populaire Italiaanse Hugo-cocktail als pre-mix op de markt te brengen, zodat de smaak en kwaliteit van de cocktail zowel thuis als in de horeca altijd constant is.

    Zanotti en Divina bleken ware trendsetters en hebben met hun Hugo l’originale een gat in de markt gevonden. Sinds de introductie zijn er door verschillende merken Hugo-cocktails als pre-mix uitgebracht.

    Hugo l’originale by ZADI Drinks, geproduceerd en gebotteld in Bolzano, is de allereerste en enige échte Hugo in Nederland.

    Hugo l’originale wordt  gemaakt van 100% natuurlijke ingredienti. Daardoor vind je geen E-nummers in de vorm van conserveringsmiddelen en kunstmatige smaak- en kleurstoffen op het etiket. Voor de productie van deze wijncocktails worden enkel producten van topkwaliteit gebruikt. Zo bevatten ze – in tegenstelling tot veel andere pre-mixen – spumante, het paradepaardje onder de mousserende wijnen. Deze Italiaanse wijncocktail heeft daarnaast een lekker laag alcoholpercentage van 5,9%.

    Naast Hugo l’ originale produceert Zadi nog een klassieke spumante: Gran cuvée en een siroop genaamd Dodo. Dodo is een siroop op basis van mandarijn, citroen, gember, chilipeper en basilicum en wordt gebruikt als smaakmaker in cocktails. Benieuwd naar de producten van ZADI drinks?

    Hugo l’originale 75cl.

    Hugo is een heerlijk Italiaans aperitief gemaakt van een Italiaanse Spumante, vlierbloesemsiroop, munt, citroen en bruiswater.

    Hugo l’originale bevat bovendien geen kunstmatige kleurstoffen, smaakversterkers of e-nummers.

    Hugo l’originale 20cl.

    Perfect formaat flesje voor één glas heerlijke ijskoude Hugo l’ originale. Hugo is een heerlijk aperitief gemaakt van een Italiaanse mousserende wijn, vlierbloesemsiroop, munt, citroen en bruiswater.

     

    Grand Cuvée Spumante

    Voor deze Spumante Gran Cuvée worden de beste druiven uit de regio Veneto geselecteerd. Daarna wordt de Metodo Charmat toegepast om deze wijn om te vormen tot een Spumante Extra Dry met een sterk en persistent perlage.