Échte rode vermouth gemaakt van bio Rosso Toscano - Branding Trends

Échte rode vermouth gemaakt van bio Rosso Toscano

Drie jaar geleden schreef de Volkskrant een artikel: Heel Nederland aan de vermouth. Vermouth zou de opvolger worden van de gin-tonic trend. Inmiddels kunnen we constateren dat vermouth de gin-tonic nog niet van de kaart heeft gevaagd. Het is wel een feit dat er hernieuwde belangstelling is voor andere vermouth soorten dan de welbekende Martini’s!

Walcher heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de ontwikkeling twee vermouth’s van top kwaliteit. Een witte vermouth Sole e luna Bianco Bio en een rode vermouth Tramonto Rosso Bio. Met trots presenteren wij ‘brand new’ van distilleria Walcher: Bio Vermouth Tramonto Rosso

Wist u dat? De meeste rode vermouth soorten eigenlijk vermomde karamel kleurige witte vermouth’s zijn. Walcher Bio Vermouth Rosso Tramonto wordt verkregen uit biologische rode wijn: ROSSO TOSCANO uit Toscane. De beroemde Sangiovese-druif geeft de wijn body en structuur. Deze fantastisch rode wijn wordt in combinatie met 16 verschillende plantaardige ingrediënten getransformeerd tot aperitief voor speciale momenten, zoals de zonsondergang (= TRAMONTO).

Serveer puur met ijsblokjes of als cocktail:

+ bio Negroni: 3cl. Biostilla Organic Gin, 1,5 cl. Walcher Bio Bitter 25, 3cl. Walcher Bio Vermouth Tramonto

+ bio Americano: 3cl. Walcher Bio Vermouth Tramonto, 1,5cl. Walcher Bio Bitter 25, bruiswater.

Naast de traditionele Negroni en Americano cocktails is de Tramonto Rosso Bio ook perfect te mixen met tonic. Zo creëer je in een handomdraai een cocktail met een laag alcoholpercentage wat inhaakt op de wijdverspreide trend NOLO> NO or LOw alcohol cocktails. Salute!