Archief recepten - Pagina 2 van 2 - Branding Trends

Recepten

White Russian cocktail

Ingredienten

  • 2cl Caffé bio 100% arabica
  • 4cl Biostilla premium wodka
  • Licht geklopte slagroom
  • Eventueel een koffieboontje ter garnering

White Russian cocktail Bereidingswijze

Vul de shaker-tin met ijsblokjes 100% arabbicca BIO en de Biostilla wodka.

Shaken maar….. serveer een in tumblerglas en top af met de licht geklopte room.

Serveer eventueel met een koffieboontje.

Appel crumble cocktail

Ingredienten

  • 5cl Biostilla premium Vodka
  •  10cl appelsap
  • 2cl karamelsiroop
  • 1 cl citroensap
  • snufje kaneel & schijfje appel ter garnering

Appel crumble cocktail Bereidingswijze

Maak de buitenrand van een coupeglas nat en rim de rand af met kaneel.

Mixen maar! Schenk alle ingrediënten in een shaker-tin.

Vul de shaker tin met ijsblokjes en shake hard.

Serveer in het voorbereide glas.

Garneer met een schijfje appel en desgewenst een kaneelstokje.

DIY recept: Bombardino

Ingredienten

  • 145 ml Bombardino Walcher
  • Toef slagroom
  • Nootjes ter garnering

DIY recept: Bombardino Bereidingswijze

Verhit de bombardino in en pan (zowel warm als koud te serveren). Schenk de bombardino in een tumblerglas en top af met een toef slagroom. Garneer met cacaopoeder, nootjes en eventueel een kaneelstokje. Salute!

Dodo fizz

Ingredienten

Dodo fizz Bereidingswijze

Dodo spritz

Ingredienten

Dodo spritz Bereidingswijze

Amaretto sour

Ingredienten

  • 60 ml amaretto (amandelikeur) 30 ml citroensap
  • 5 ml suikersiroop*
  • 1 dash Angostura bitters*
  • 1 ei
  • om te garneren: sinaasappelzest
  • ook nodig: ijsblokjes

Amaretto sour Bereidingswijze

Schenk de amaretto, het citroensap, de suiker- siroop en Angostura bitter in een cocktail- shaker. Splits het ei boven een kommetje. Je hebt alleen het eiwit nodig. Splits een nieuw ei als er per ongeluk eigeel bij het eiwit komt.

Doe het eiwit bij de overige ingrediënten in de beker van de cocktailshaker. Doe de andere helft er op. Dry shake – dat wil zeggen zonder ijsblokjes, zodat het eiwit in schuim verandert. Open de cocktailshaker, vul ’m met ijsblokjes en shake nog een keer. Vul een rocksglas met ijsblokjes. Strain de cocktail in het glas. Garneer met sinaasappelzest.

* Suikersiroop: breng 100 g suiker en 100 ml water aan de kook, en laat op zacht vuur borrelen tot de suiker helemaal is opgelost. Laat afkoelen.

* Angostura bitters koop je bij gesorteerde slijters.

Bereiden 5-10 min.

Bron: delicious magazine, RECEPTEN EN BEREIDING TESS POSTHUMUS FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS PRODUCTIE MERIJN TOL