Sneak peek: achter de schermen @ distilleria Walcher - Branding Trends

Sneak peek: achter de schermen @ distilleria Walcher

Walcher streeft naar duurzaamheid in alle processen – ecologische landbouw, waterbaddistillatie & milieuvriendelijke productie. Dit resulteert in de hoogste graad voor smaak, kwaliteit en sublieme voedselveiligheid, zodat u kunt genieten van de ongerepte natuur van Zuid-Tirol in geconcentreerde vorm. ✨
Graag leggen wij uit hoe de waterbaddistillatie-methode bijdraagt aan de pure en zachte smaak van alle producten van distilleria Walcher.
Voor het begin van het distillatieproces wordt de ‘mash’ (puree van ingrediënten) in de ketel gepompt.  Rondom de ketel bevindt zich het waterbad.  Het water warmt de ‘mash’ in de ketel op.  Zodra het water in de ketel kookt, beginnen de dampen op te stijgen richting de bovenkant van de ketel.  Daarna wordt de damp gecondenseerd.  Vervolgens gaat het proces verder in de destillatiekolom.  Een destillatiekolom bestaat uit losse platen.  Walcher heeft in iedere kolom acht afzonderlijke schotten. Deze schotten zijn cruciaal, omdat elk schot dat gesloten blijft fungeert als een eigen mini-destillatie (proces van verdampen en condenseren tussen elke schot), hierdoor wordt de smaak verder verfijnd en gezuiverd. Dit zorgt er tevens voor dat het distillaat ook zacht van smaak en puur is.  Voor fruitdestillaten is het juist belangrijk om minder schotten te gebruiken dan voor andere sterkere distillaten. Tot zover de sneak peek…..
#waterbaddistillatie #milieuvriendelijk #duurzaam #ecologisch #biologisch #likeuren #walcher #puresmaak