GRAND DESSERT
WALCHER LIKEUR: TARTUFETTO
De tartufetto is een Walcher likeur is te krijgen via de betere slijterijen. Ik had een aantal proefexemplaren mogen ontvangen en vond deze zo lekker dat ik dit in dit nagerecht heb verwerkt.
Ik kon het niet laten om natuurlijk ook te proeven. De voor een deel biologische likeuren zijn heerlijk vol van smaak en naast een lekker drankje ook heerlijk om te gebruiken in een recept.
De Destilleria Walcher is een familie destilleerderij in Noord- Italië. Walcher destilleert volgens traditionele methoden verrassende smaken en dranken. Zij kiezen daarbij voor topkwaliteit ingrediënten en werkt het liefst met pure producten!
GRAND DESSERT met tartufetto mousse.
BEREIDINGSTIJD:
KOOK TIJD:
TOTALE TIJD:
Auteur: Andréa – 4Pure
Recept type: dessert – tartufetto mousse
Personen: 4 personen
INGREDIËNTEN
- 1 blaadje gelatine
- 100 gram suiker
- 2 eetlepels cacao poeder
- 300 ml slagroom
- 50 ml tartufetto
- 1 theelepel vanille-extract
BEREIDING
- Week de gelatine in het water tot hij zacht is.
- Verwarm 50 ml slagroom tot hij bijna kookt en los de gelatine daarin op. Zet het vuur uit.
- Laat 10 minuten licht afkoelen.
- Klop de slagroom, met de suiker en de cacao poeder tot hij stijf is, schenk terwijl je blijft mixen het vanille-extract, gelatine en tartufetto toe. Mix tot alles goed gemengd is.
- Schenk in de amuse dessert glaasjes en laat tenminste 3 uur opstijven
Lees hier het hele artikel en volg de bereiding van de rest van het GRAND DESSERT