Nummer 4 op de ranglijst populairste cocktails ter wereld - Branding Trends

Nummer 4 op de ranglijst populairste cocktails ter wereld

Een échte klassieker, bekend uit de James Bond films! De Martini cocktail wordt gemaakt met gin en droge witte vermout. Meestal geserveerd met een olijf.

Martini of vermout: How it’s made?

Een cocktail met martini of een Martini cocktail….. Martini of eigenlijk Martini & Rossi, is een van de bekendste vermout merken van Italië. Het merk is zo populair dat het bij de meeste mensen bekend staat als martini. Dé Martini is echter een ook de naam van een cocktail gemaakt met gin en witte droge vermout. Deze cocktail hoeft dus niet per definitie te worden gemaakt met vermout van het merk Martini. Wij kiezen dan ook voor de biologische dry vermout van het merk Walcher.

Nederland is sinds vorig jaar een mooie reeks biologische Vermouth’s van Gutsbrennerei Alfons Walcher​ rijker, bestaande uit een Dry (Mezzanotte), Bianco (Sole e Luna) en Rosso (Tramonto). Drie unieke producten waarvan de smaak compleet anders is dan de commerciële vermout’s.

MEZZANOTTE bio Vermouth dry- is gemaakt van een Cuvée van Bianco di Custoza bio en Zibibbo bio gecombineerd met tonen van kruiden, fruit, specerijen, een prikkeling van de zintuigen.

SOLE e LUNA Biostilla bio Vermouth bianco- is gemaakt op basis van een organic witte wijn en 30 verschillende kruiden en specerijen zorgen voor het unieke karakter van deze witte Vermouth.

TRAMONTO organic red Vermouth- de meeste rode Vermouth soorten zijn veelal vermomde caramel gekleurde witte Vermouth’s. Deze is gemaakt ZONDER caramel kleurstoffen en aroma, van échte organic Toscano Rosso (Sangiovese druif) en heeft een minder zoete en juist kruidigere smaak dan andere vergelijkbare producten.

Ingrediënten:

Bereiding:

Giet de gin en de droge vermout met de ijsblokjes in een mengglas of cocktailshaker. Roer de ingrediënten ongeveer 30 seconden met een barspoon goed door. Frappeer* een martiniglas tot het het koud is. Giet de ingrediënten in het goed gekoelde cocktailglas en besprenkel met citroenzest. Ter garnering rijg je een paar olijven een een cocktailprikker en serveer. Salute!

*Frappeer = ijsklontjes in het glas rond laten draaien tot het koud is.