Archief recepten - Branding Trends

Recepten

Veneziano Spritz bio

Ingredienten

  • 4 cl Veneziano Bio van Walcher
  • 9 cl Cava Bio van Valsangiacomo
  • Bruiswater
  • Schijfje Sinaasappel
  • Ijsblokjes

Veneziano Spritz bio Bereidingswijze

Was de sinaasappel in heet water en snijd in plakjes.
Vul een wijnglas met ijsblokjes, voeg hieraan de Veneziano en de Cava toe. Top af met bruiswater.
Garneer met een schijfje sinaasappel en een rietje.

Nusseler cocktail

Ingredienten

  • 4cl walnotenlikeur Walcher
  • 2cl Creme de Cacao wit
  • 4-6 cl slagroom

Nusseler cocktail Bereidingswijze

Schud in een shaker-tin met ijsblokjes en serveer.

Bloody orange

Ingredienten

  • 10ml Anima dell' arancia
  • 70ml mousserende wijn
  • 40ml vers sinaasappelsap
  • sinaasappelschil voor de garnering

Bloody orange Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten in een tumblerglas. Garneer met een sinaasappelschil, salute!

Piña Colada met biologische rum

Ingredienten

  • 60 ml vers ananassap
  • 60 ml Bio Rum Amber Selection Walcher
  • 45 ml kokosroom
  • Ijs

Piña Colada met biologische rum Bereidingswijze

  1. Giet alle ingrediënten in een shaker.
  2. Vul de shaker met ijsblokjes en shake enkele minuten stevig.
  3. Vul een longdrinkglas met crushed ijs.
  4. Strain de cocktail in het glas.
  5. Garneer het glas met een stukje ananas of het ananasblad.

Salute!

Hoe maak je een Negroni cocktail?

Ingredienten

  • 1,5cl Bio bitter 25
  • 3 cl Gin la vita è bella
  • 3 cl Vermouth Tramonto Rosso
  • Ijsklontjes
  • Sinaasappel zeste

Hoe maak je een Negroni cocktail? Bereidingswijze

Allereerst mix je de gin, vermouth en de bio bitter 25 in een tumblerglas. Stir daarna de ingrediënten  en voeg daarna ijsblokjes toe. Tenslotte maak je deze cocktail af door er een beetje sinaasappel zeste bij te doen.

Cocktail Martini

Ingredienten

  • 6cl gin la vita é bella
  • 1 cl dry vermouth Mezzanotte
  • 1 groene olijf
  • 1 citroen
  • ijsblokjes

Cocktail Martini Bereidingswijze

Giet de gin en de droge vermout met de ijsblokjes in een mengglas of cocktailshaker. Roer de ingrediënten ongeveer 30 seconden met een barspoon goed door. Frappeer* een martiniglas tot het het koud is. Giet de ingrediënten in het goed gekoelde cocktailglas en besprenkel met citroenzest. Ter garnering rijg je een paar olijven een een cocktailprikker en serveer. Salute!

*Frappeer = ijsklontjes in het glas rond laten draaien tot het koud is.

Limoncello- Spritz cocktail

Ingredienten

  • 4 cl. Biologische limoncello (ijskoud)
  • 10 cl. Prosecco
  • 5 cl. Tonic water
  • 4 cl. Mineraal water
  • Schijfje limoen
  • Takje munt

Limoncello- Spritz cocktail Bereidingswijze

Vul een champagneglas, longdrink- of wijnglas met enkele ijsblokjes. Voeg de limoncello toe, giet de Prosecco erbij. Top-af met een scheutje tonic en mineraalwater. Serveer met een schijfje limoen en takje munt. Salute!

 

Nusshopper cocktail met walnootlikeur

Ingredienten

  • 4 cl Nusseler van distilleria Walcher
  • 2 cl creme de cacao wit
  • 4-6 cl room

Nusshopper cocktail met walnootlikeur Bereidingswijze

Voor de bereiding heb je een shaker-tin nodig.
Giet alle ingrediënten in een shaker-tin. Shaken maar in de shaker-tin met ijsblokjes en serveer het in een mooi cocktailglas.
Salute!

Noisetto sour

Ingredienten

  • 5cl Noisetto - hazelnoot - rum likeur van distilleria Walcher
  • 3cl sinaasappelsap
  • 1cl citroensap

Noisetto sour Bereidingswijze

Giet de ingrediënten in een shaker-tin. Schud de shaker-tin stevig met enkele ijsblokjes. Serveer in een mooi cocktailglas. Garneer met een schijfje sinaasappel of krul van een sinaasappelschil. Salute!

Liefdes cocktail: Amore Eterno

Ingredienten

  • 90 ml mousserende wijn
  • 15  ml Amore Eterno van distilleria Walcher

Liefdes cocktail: Amore Eterno Bereidingswijze

Presenteer in een mooi longdrink glas of in een champagne flute.

Even voorzichtig roeren met een cocktaillepel, garneer en serveer met liefde!