Recepten

Veneziano Spritz bio
Ingredienten
- 4 cl Veneziano Bio van Walcher
- 9 cl Cava Bio van Valsangiacomo
- Bruiswater
- Schijfje Sinaasappel
- Ijsblokjes

Bloody orange
Ingredienten
- 10ml Anima dell' arancia
- 70ml mousserende wijn
- 40ml vers sinaasappelsap
- sinaasappelschil voor de garnering
Bloody orange Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten in een tumblerglas. Garneer met een sinaasappelschil, salute!

Piña Colada met biologische rum
Ingredienten
- 60 ml vers ananassap
- 60 ml Bio Rum Amber Selection Walcher
- 45 ml kokosroom
- Ijs
Piña Colada met biologische rum Bereidingswijze
- Giet alle ingrediënten in een shaker.
- Vul de shaker met ijsblokjes en shake enkele minuten stevig.
- Vul een longdrinkglas met crushed ijs.
- Strain de cocktail in het glas.
- Garneer het glas met een stukje ananas of het ananasblad.
Salute!

Cocktail Martini
Ingredienten
- 6cl gin la vita é bella
- 1 cl dry vermouth Mezzanotte
- 1 groene olijf
- 1 citroen
- ijsblokjes
Cocktail Martini Bereidingswijze
Giet de gin en de droge vermout met de ijsblokjes in een mengglas of cocktailshaker. Roer de ingrediënten ongeveer 30 seconden met een barspoon goed door. Frappeer* een martiniglas tot het het koud is. Giet de ingrediënten in het goed gekoelde cocktailglas en besprenkel met citroenzest. Ter garnering rijg je een paar olijven een een cocktailprikker en serveer. Salute!
*Frappeer = ijsklontjes in het glas rond laten draaien tot het koud is.

Nusshopper cocktail met walnootlikeur
Ingredienten
- 4 cl Nusseler van distilleria Walcher
- 2 cl creme de cacao wit
- 4-6 cl room
Nusshopper cocktail met walnootlikeur Bereidingswijze

Noisetto sour
Ingredienten
- 5cl Noisetto - hazelnoot - rum likeur van distilleria Walcher
- 3cl sinaasappelsap
- 1cl citroensap
Noisetto sour Bereidingswijze
Giet de ingrediënten in een shaker-tin. Schud de shaker-tin stevig met enkele ijsblokjes. Serveer in een mooi cocktailglas. Garneer met een schijfje sinaasappel of krul van een sinaasappelschil. Salute!

Liefdes cocktail: Amore Eterno
Ingredienten
- 90 ml mousserende wijn
- 15 ml Amore Eterno van distilleria Walcher
Liefdes cocktail: Amore Eterno Bereidingswijze
Presenteer in een mooi longdrink glas of in een champagne flute.
Even voorzichtig roeren met een cocktaillepel, garneer en serveer met liefde!

White Russian cocktail
Ingredienten
- 2cl Caffé bio 100% arabica
- 4cl Biostilla premium wodka
- Licht geklopte slagroom
- Eventueel een koffieboontje ter garnering
White Russian cocktail Bereidingswijze
Vul de shaker-tin met ijsblokjes 100% arabbicca BIO en de Biostilla wodka.
Shaken maar….. serveer een in tumblerglas en top af met de licht geklopte room.
Serveer eventueel met een koffieboontje.

Appel crumble cocktail
Ingredienten
- 5cl Biostilla premium Vodka
- 10cl appelsap
- 2cl karamelsiroop
- 1 cl citroensap
- snufje kaneel & schijfje appel ter garnering
Appel crumble cocktail Bereidingswijze
Maak de buitenrand van een coupeglas nat en rim de rand af met kaneel.
Mixen maar! Schenk alle ingrediënten in een shaker-tin.
Vul de shaker tin met ijsblokjes en shake hard.
Serveer in het voorbereide glas.
Garneer met een schijfje appel en desgewenst een kaneelstokje.

DIY recept: Bombardino
Ingredienten
- 145 ml Bombardino Walcher
- Toef slagroom
- Nootjes ter garnering
DIY recept: Bombardino Bereidingswijze
Verhit de bombardino in en pan (zowel warm als koud te serveren). Schenk de bombardino in een tumblerglas en top af met een toef slagroom. Garneer met cacaopoeder, nootjes en eventueel een kaneelstokje. Salute!