Het water loopt mij al in de mond. De tijd van pepernoten en chocolade is aangebroken! Laatst ontdekten wij dat Aigua de València van VALSAN1831 heerijk is in combinatie met deze Chocolade-lavacakejes!

Wij delen dan ook graag het recept:
Ingrediënten voor 6 stuks
125 gram ongezouten roomboter
125 gram pure chocolade
Geraspte schil van 1 sinaasappel
1 eetlepel Arancello Walcher biologische sinaasappellikeur (optioneel)
6 middelgrote eieren
50 gram witte basterdsuiker
50 gram bloem
Snufje zout

Verwarm de oven voor op 210 graden. 

Bereiding: 

1. Smelt de boter en chocolade in een hittebestendige kom op een pan heet water (niet kokend). Hierbij is het belangrijk om de chocolade niet te laten aanbranden, omdat de smaak dan bitter wordt.
2. Meng de eieren, suiker en het snufje zout in een kom en roer tot het een luchtige mix wordt.
3. Voeg het chocolade-botermengsel toe. 
4. Door dit beslag spatel je nu de gezeefde bloem. 
5. Vet de cupcake vormpjes goed in of bekleed met bakpapier. Giet het mengsel in een cupcake of siliconen vorm of metalen kookring. Een metalen kookring werkt het beste maar vet deze ook goed in.
6. Laat het beslag minimaal een uur rusten in de koelkast.
7. Vul het vormpje ongeveer tot 2/3
8. Plaats de vormpjes in het midden van de oven> afhankelijk van de oven is het chocolade-lavacakeje klaar in 10-14 minuten. Tip: Als het beslag aan de bovenkant is gestold, zijn ze klaar.


Serveer met een bolletje vanille-ijs, chocoladekruimels en geraspte sinaasappelschil. Heerlijk in combinatie met een glas Aigua de València.